2020. július 6., 18:00

Az értéktelen szemét is válhat értékes termékké - Viola Melinda a Kávézó stúdiójában

Egyre nyilvánvalóbb, hogy manapság a globális környezeti problémák korszakában élünk. Épp ezért kiemelten fontos, hogy környezettudatosan éljünk és tudatosítsuk, hogy a hulladék nem minden esetben szemét, ha okosan bánunk vele. A Kávézó vendége ezúttal Viola Melinda, a Violinda Design megálmodója, aki a kidobásra szánt anyagokból alkot táskákat, kiegészítőket egy ősi maja hajtogatási technikával. Nézze velünk az érdekes beszélgetést!

Videó:  ma7

Viola Melinda 2017-ben kezdett el az értéknövelő újrahasznosítás művészetével foglalkozni. A kidobásra szánt anyagokból készít divatos táskákat, kiegészítőket, esküvői értesítőket. Termékei száz százalékban kézzel készülnek, praktikusak, vízállóak és strapabíróak.

Melinda a vállalkozása vezetése és fejlesztése mellett azt is fontosnak tartja, hogy workshopok, fesztiválok, kézműves táborok alkalmával felhívja a figyelmet a kreatív újrahasznosításra és értéknövelésre. Legfőbb célja, hogy ráébressze az embereket arra, hogy a hulladék számos kreatív módon felhasználható, ezáltal, ha csak egy kicsit is, de tehetünk valamit a környezetünkért.

A beszélgetés során Melinda elárulta nekünk, hogyan emlékszik vissza a kezdeti időszakra,

mi az, ami erőt adott neki ahhoz, hogy az álmait és céljait követve megalapítsa saját divatmárkáját, emellett megosztotta velünk azt is, hogy mennyi időt és energiát igényel egy-egy termék elkészítése.

Nézze velünk a Kávézó legújabb adását!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.