2020. január 14., 18:51

Az első magyar, aki oxigénpalack nélkül járt a K2 csúcsán - Suhajda Szilárd a Kávézóban

A hegymászás nem tekinthető veszélytelen sportágnak. Főleg, ha az ember oxigénpalack nélkül teszi meg a hatalmas távokat, mint például felmászik több mint 8000 méter magasra. Rengeteg felkészülést és tapasztalatot igényel a magas csúcsokra való mászás. Az első magyar, aki már ,,vendégeskedett” a K2 csúcsán, bátran elmondhatja, hogy nincs lehetetlen vállalkozás. Erről beszélgettünk Suhajda Szilárd hegymászóval a Kávézóban. Nézze velünk!  

Videó forrása: ma7

Suhajda Szilárd békéscsabai származású hegymászó, aki pályafutását angoltanárként kezdte Esztergomban. Ma már olyan szerencsés helyzetben van, hogy a szenvedélyének, a hegymászásnak élhet, mert ebben találta meg lelki békéjét.


A híres, de egyben szerény hegymászó a VándorLáss polgári társulás vezetője, Kovács ,,Kovi” Zoltán vendégeként jelent meg Dunaszerdahelyen, ahol a ma7 stábja azonnal lecsapott rá és meghívtuk stúdiónkba, hogy ahol megossza velünk élményeit, tapasztalatait, sikeres és sikertelen mászásaival kapcsolatosan.

A Mont Blanc, a Broad Peak megmászása mind-mind olyan siker, amelyet már senki sem vehet el tőle. Természetesen kell egy csapat is, akik támogatni, segíteni tudják a hegymászókat. Klein Dávid, Szilárd társa a K2-őn is ilyen volt, amikor meg kellett hoznia egy felelősségteljes döntést az expedíció sikeressége érdekében.


A Kávézó vendége Suhajda Szilárd, aki a föld második legmagasabb hegycsúcsán járt, oxigénpalack segítsége nélkül. Nézze velünk a beszélgetést és tudjon meg többet a hegymászás fortélyairól, nehézségeiről.

Megosztás
Címkék