2020. október 19., 19:22

"Az egészségkárosult állatok is élhetnek teljes és boldog életet"- Juríček Marcela és a négylábú barátja Shaggy a SzóBeszéd stúdiójában - VIDEÓ

A felelős állattartásról és a nagymegyeri állatmenhely működéséről egy korábbi stúdióbeszélgetés során már beszélgettünk a Dog Azyl Polgári Társulás alelnökével Németh Anikóval. A SzóBeszéd legutóbbi vendége ezúttal Juríček Marcela volt, aki évekig segítette a Dog Azyl Polgári Társulás munkáját. A beszélgetés során azonban nem a társulásban betöltött szerepéről faggattuk őt, hanem az általa indított Handipiknik elnevezésű kezdeményezésről, amely a sérült, gyakran végleges altatásra ítélt állatok megmentését tűzte ki céljául. Nézze velünk!

Juríček Marcela abból az elhatározásból indította el tavaly májusban a Handipiknik elnevezésű kezdeményezést, hogy ráébressze az embereket arra, hogy az egészségkárosult állatok is élhetnek teljes és boldog életet.

Abban látja a legnagyobb problémát, hogy sajnos semmilyen információ vagy segítség nem áll rendelkezésére a gazdiknak, így a legtöbben úgy gondolják, hogy az altatás az egyetlen szóba jöhető megoldás.

Tény és való, hogy egy egészségkárosult állat jóval több törődést és odafigyelést igényel, ám ha szerető és gondoskodó gazdára talál, teljes életet élhet, akárcsak az egészséges társai.

Marcela a beszélgetésre a kis kedvencével, Shaggyvel érkezett, aki négy évvel ezelőtt, valószínűleg egy kutyaharapás következtében olyan súlyos gerincvelői károsodást szenvedett, hogy a hátsó két lábára teljesen lebénult. Saját elmondása szerint, mikor Shaggy hozzá került fogalma sem volt mitévő legyen, hiszen a múltban még sosem találkozott ilyen egészségi állapotban lévő kutyával. Ma már azonban  meleg szívvel gondol vissza arra napra, mikor úgy döntött magához veszi a kutyust, hiszen általa jöhetett létre a Handipiknik közösség, amelyre Marcela egy nagy és összetartó családként tekint.

Nézze velünk az emberiesség megnyilvánulásának egyik formájáról készült stúdióbeszélgetést!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.