cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. december 20., 18:00

"Ne csak vendégként, hanem családtagként fogadjuk be Úr Jézust az életünkbe" - Advent a római katolikus vallás fényében - VIDEÓ

A karácsonyi ünnep kapuján, advent negyedik vasárnapján már teljes fényben áll az adventi koszorú. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat, egy érzést, melyben a hit, a remény, az öröm és a szeretet válik eggyé. Farkas Zsolt római katolikus plébános és Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere volt a ma7 médiacsalád Ünnepváró című műsorának vendége.   

Adventi magazinműsorunkban hétről hétre hallhatták a nézők, hogy milyen fontos jelentőséggel bír az advent időszaka és mennyire fontos lelkileg felkészülni a karácsonyra, Jézus Krisztus születésének napjára. 

Négy fő vallás van, amelyhez kötődik a felvidéki magyarság, a legnépesebb felekezete azonban a római katolikus vallásnak van. Az advent gondolata, a lelki felkészülés a karácsonyi ünnepekre azonban minden keresztény felekezetben azonos.
Különbségeket a liturgia megünneplésében, a külső szimbólumvilágban fedezhetünk fel, mindezek mellett egyes plébániai közösségekben megtapasztalhatják a kedves hívők, hogy rendszeresen van reggel hat órakor hajnali, roráte szentmise, amely különös módon Szűz Máriára és annak örömteli mivoltára irányítja a figyelmünket. - hangsúlyozta Farkas Zsolt, római katolikus plébános.

Karaffa Attila kettős szerepkörben látogatott el hozzánk. A Pázmaneum Polgári Társulás ügyvezető elnökeként és Dunaszerdahely alpolgármestereként. A vallás mindig is fontos szerepet töltött be az ő és családja életében, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy bátyja is a papi hivatást választotta. 

Keresztény családból származom, nagyon fontos számunkra a hit, a vallás. Nálunk otthon a vallásgyakorlás nemcsak abban  merül ki, hogy eljárunk templomba, hanem igyekszünk ezt a mindennapokban is megélni, családunk körében.

Farkas Zsolt plébános úr a beszélgetés végén arra kérte az embereket, hogy türelemmel és szeretettel forduljanak egymás felé, ugyanis ez a rendkívüli állapot, amely uralkodik a világban,  tapasztalatai szerint türelmetlenné tette az embereket.

Ne csak magunkra figyeljünk karácsonykor, ne magunknak akarjunk mindent, hanem a rászorulókra is irányítsuk a figyelmünket. Ezáltal önmagunk is ajándékok lehetünk a másik ember számára. - hangsúlyozta.
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.