cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. április 2., 17:44

Molnár Árpád református lelkipásztor: „Jézus élete váltságdíj az ember bűneiért.” - VIDEÓ

Nagypénteken a keresztyén világ Jézus kereszthalálára emlékezik. A Golgotán történteket megelőző negyven napos böjti időszakról, a szenvedéstörténet megállóiról és üzenetéről, a bűnbánásról és bűnbocsánatról Molnár Árpáddal a szepsi református egyházközség lelkipásztorával beszélgettünk.

„Kívülről nézve gyakorlatilag ugyanolyan kivégzés, kereszthalál, mint amit az ókorban alkalmaztak. Isten igéjének szemszögéből nézve egyszeri, egyetlen, megismételhetetlen áldozat Jézusnak az áldozata. Ez egy váltságdíj az ember bűneiért. Jézus önmagára vállalja az ember céltévesztéseinek a következményeit”

– hangsúlyozza a lelkész.

Húsvétkor a keresztyén világ Jézus feltámadását ünnepli. Molnár Árpád felhívta a figyelmet arra, hogy a feltámadásnak nincsenek közvetlen bizonyítékai, de közvetett bizonyítékai az evangéliumokban jegyzett találkozások és a tanítványok megváltozott élete. A feltámadás megpecsételi mindazt, amit Jézus tanított.

A nagypénteki és húsvéti eseményekről a szepsi Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont növendékeit is megkérdeztük.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.