2021. november 28., 18:00

Advent az imádság és a lelki elmélyülés időszaka - VIDEÓ

Ma kezdődik advent, Jézus születésének ünnepére történő lelki felkészülés időszaka. Ebben az ünnepi időszakban a keresztények jó cselekedetekkel, elcsendesedve készülnek az év legnagyobb ünnepére. Advent első vasárnapján meggyújtjuk az adventi koszorú első gyertyáját, melynek fénye a hit jelképe. A ma7 médiacsalád Ünnepváró című műsorának vendége Józsa Attila esperes-plébános úr, akivel a római katolikus hitről és a karácsonyi ünnepek előtti lelki felkészülésről beszélgetünk.

 

Adventet megtölti a várakozás izgalma. A legtöbb ember azonban megfeledkezik ennek szépségéről, gyakran ez inkább csak a rohanásról, az ajándékok beszerzéséről, a karácsonyi előkészületekről szól. A lázas készülődés közben azonban nem szabad elfelejteni, hogy mi az advent valódi üzenete.

Józsa Attila esperes - plébános úr a beszélgetés során hangsúlyozta, hogy ebben az ünnepi időszakban időt kell adnunk Isten számára.

Minden advent hoz valami újat, valami új színt. Szeretjük elképzelni, hogy lesz egy ideális adventunk, karácsonyunk, de ilyen nincs. Akkor is a remény ideje van, ha valami nehézséggel küzdenénk, hiszen az Isten fia eljött közénk minden történelmi viszontagság ellenére.
Az ünnepi hangvételű beszélgetés mellett azt is láthatják, hogyan készíthetnek adventi koszorút saját kezűleg, sőt ellátogattunk egy cukrász konyhájába is, hogy inspirációval szolgáljunk a karácsonyi menüt illetően.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.