magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. szeptember 28., 14:00

Világrekordok megdöntésére készül a légi erőember - VIDEÓVAL

Az edzés nagy súlyokkal egyre inkább betör a hétköznapi emberek világába is, s ezzel együtt az erősportok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. De mi kell ahhoz, hogy valaki világversenyeken is bizonyíthasson, sőt világcsúcsok megdöntésére készüljön? A légi származású Tichý Flórián szerint teljes elköteleződés a kitűzött célok és a sport iránt. 

 

A WUAP szervezet erőemelő-világbajnoksága a németországi Fraureuthban kerül sor szeptember 28. és október 2. között. 

Tichý Flórián 75 kg-os súlycsoportban indul, saját elmondása szerint nagyon jól sikerült a felkészülés és bízik abban, hogy guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban is sikerül világcsúcsot dönteni. 

Guggolásban az eddigi világcsúcs 180 kg, fekvenyomásban 140 kg, felhúzásban pedig 220 kg. Már most a világcsúcsok felett teljesítek, szóval úgy érzem sikerülni fog.

- mondta.

A 35 esztendős sportoló hangsúlyozta, hogy ez az erősport nemcsak a fizikai állóképességére van pozitív hatással, hanem a jellemére is, hiszen kitartásra és fegyelemre tanítja. Az évek során megtanulta, hogy bármire képes az életben, ha elég kitartó és ezt a tanulságot az élet más területein is hasznosítani tudja.

Most érkezett az információ, hogy Tichý Flórián a WUAP szervezet által rendezett erőemelő-világbajnokságon Submasters - 75 kg kategóriában, kimagasló eredményekkel világbajnoki címet szerzett és mindhárom fogásban világcsúcsot döntött.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.