2021. augusztus 9., 19:30

Siker vagy csalódás az olimpia magyar szempontból? - VIDEÓ

Vasárnap véget ért az egy évvel halasztott nyári olimpia Japán fővárosában, Tokióban. Míg sokáig úgy tűnt, maguk a hazaiak sem szeretnék az ötkarikás játékokat, a szervezők jól szerepeltek nem csupán a versenyeken, hanem a lebonyolításban is. Sikeres volt a magyar csapat is, amely 6 arany, 7 ezüsttel és 7 bronzzal tért haza, mégis sokakban felmerül a kérdés, nem kevesebb a vártnál a hat olimpiai bajnoki cím?

A Szurkoló olimpia utáni adásában erről is beszélget Kolek Zsolttal és Somogyi Szilárddal a műsorvezető, Rajkovics Péter. Az is szóba kerül, hol helyezkedik el a tokiói szereplés a magyar olimpiai rangsorban az elmúlt évtizedben, miben sikerült felülmúlni még a korábbi sikereket is, s milyen súlya van a pontszerző helyezéseknek. 

A műsor keretén belül körbejárjuk az idei olimpia csalódásait és meglepetéseit, de amellett sem megyünk el, miért nem tudunk örülni minden esetben ugyanúgy egy csapatsportban elért éremnek, s miért fáj a tíz negyedik hely.

A szlovák sport eredményeit is górcső alá vesszük, összehasonlítva az olimpiai hangulatot a magyarok és a szlovákok körében, amely alapvetően meghatározza a sport megközelítését is. Arra is választ keresünk, vajon minek köszönhető, hogy lakosságarányosan Magyarország az olimpiák legsikeresebb országa, ami az aranyérmeket illeti.

A stúdióban pedig nem megyünk el amellett sem, miért volt siker vagy éppen kudarc az olimpia ilyen megrendezése, s mire számíthatunk az elkövetkező játékokon.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!