2023. február 12., 18:00

Összecsapásra kísértük a csallóközi MMA-harcosokat – VIDEÓ

Az MMA (Mixed Martial Arts) egy olyan küzdősport, amely megengedi az ütést, rúgást és a földharcot egyaránt. Tény, hogy ez elsőre brutálisan hangzik, de azért ez a sport ennél jóval komplexebb. Különféle küzdősportok és harcművészetek technikáit vegyesen alkalmazzák, innen ered az elnevezése is. Kíváncsiak voltunk, hogy mi zajlik a ketrecben a harcosok szemszögéből, ezért elkísértük a Bősi Kempo MMA & BJJ Klub ifjú és tehetséges növendékeit a hosszú múltra visszatekintő Hanuman Cup gálára, amelyet rendszeresen a pozsonyi Hanuman Gym hoz tető alá.

A Bősi Kempo MMA & BJJ Klub vezetője, Gróf Lóránt majdnem négy évtizede foglalkozik harcművészetekkel. A versenyre két harcossal érkezett, akik a testi felkészülés mellett a mentális felkészülésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Szerintük csak úgy lehet sikereket elérni ebben a sportágban, ha kitartóak és alázatosak.

Nem hiába lett a bősi klub mottója ez a Punnany Massif zenekartól kölcsönzött idézet:

Leszegett fejjel nem lehet, felemelt fejjel nem szabad.- Így élik az életüket és így küzdenek a ketrecben is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.