2023. április 15., 18:00

Negyedszer lett bajnok a Dunaszerdahelyi Sakk Klub a szlovákiai Extraligában – VIDEÓ

Három év után sikerült újra visszahódítania az országos bajnoki címet a Dunaszerdahelyi Sakk Klubnak. A csapat a harmadik helyen vágott neki a sakk Extraliga záró hármas fordulójának, ahol drámai küzdelmek közepette, a három ellenfelet nagy arányban legyőzve, szerezte meg a hőn áhított bajnoki címet. A sikeres idényről és a klub működéséről beszélgettünk Petényi György klubelnökkel, illetve Ráchela József vezetőedzővel.

A sakk több mint egy sport, ez az egyetlen olyan játék, ahol a férfiak a nőkkel, a fiatalok az idősekkel valóban egy szinten játszhatnak. Bámulatos kombinációk és megoldások vannak benne, nem véletlen, hogy már mintegy 1500 éve létezik, de még mindig lehet benne újat találni.

Ráchela György vezetőedző szerint ahhoz, hogy valaki sikereket érjen el ebben a sportágban kivételes képességekre és rengeteg gyakorlásra van szükség, de mindezek mellett, mentálisan is kellően fel kell készülni egy-egy játszmára.

Petényi György klubelnök bátran kijelentette, hogy a dunaszerdahelyi klubban uralkodó csapatszellemnek köszönhetően tudták elnyerni ismét a bajnoki címet.

Én merem állítani, hogy az idei bajnoki címet ezzel a hozzáállással és csapatszellemmel nyertük meg. Nem is a tudásunkkal, mert a tudással nincs baj, mert kiváló játékosaink vannak.

- mondta.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.