2023. május 1., 18:00

A darts nem csupán egy kocsmai sport - VIDEÓ

A darts az utóbbi években kocsmasportból egy igazán népszerű és szórakoztató sportággá nőtte ki magát, amelynek népszerűsége minden bizonnyal az egyszerűségében is rejlik. Rajongói bázisa immár a Csallóközben is gyarapodik, a Dunaszerdahelyi Darts Club igencsak gazdag taglétszámmal büszkélkedhet, s aktív klubéletet folytat.

A darts egy mentális szempontból is komoly kihívást jelentő ügyességi játék, melynek célja a versenyszabályban meghatározott számú leget nyerni.

Egy leg 501 pontról indul, a játékos által dobott pontot pedig mindig kivonják a maradék pontjaiból. A leget az nyeri meg, aki először éri el a 0 pontot úgy, hogy az utolsó dobás dupla szektort talál.

Bugár Sándor,a Dunaszerdahelyi Darts Club társalapítója szerint a darts egy szellemi játék, ahol a játékosnak mindig nyugodtnak kell maradnia, le kell győznie önmagát és ehhez az akaraterő, a mentális egészség fejlesztése, szinten tartása létfontosságú. A koncentráció elengedhetetlen minden játékosnak, de ugyanolyan rendszerességgel és fáradtságot nem kímélve kell gyakorolni a dobást, a célzást és a számolást is.

A Dunaszerdahelyi Darts Club alapítói között szerepel még Stefankovics Károly, Kürthy Árpád, Farkas Attila, Štvrtecky Patrik is. Egyikük sem gondolta volna, hogy évek múltán ilyen összetartó és élénk közösséggé válnak itt, Csallóköz szívében.

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.