2022. március 13., 18:02

Szabad-e jól éreznünk magunkat a háború ellenére? - VIDEÓ

Mi jöhet még? Teheti fel az emberiség a kérdést magának. Jogosan. Hogy milyen lenyomatai lesznek az elmúlt és jelenlegi időszaknak bennünk, függ attól, hogyan éljük meg a jelenben ezeket a helyzeteket. 

Ágh Dávid klinikai szakpszichológussal, pszichoterapeutával beszélgettünk a témáról, aki szerint nem feltétlenül tesz jót, hogy a háborút online, élő adásban látjuk és minden fórumon kapjuk a valós és sokszor valótlan híreket. 

Azt tanácsolja, jelöljünk ki egy idősávot magunknak, amelyikben a témával kapcsolatos aktuális információkat megszerezzük hasznos forrásokból. Ha úgy éreznénk, hogy túlnő rajtunk és nagyon bekebelez a téma, próbáljunk meg relaxációs gyakorlatokat végezni, beszélgetni a barátokkal, családdal, ha pedig úgy érezzük, ez nem elég, bátran forduljunk szakemberhez. 

Azt mondja: 

A háború azért ,,jó'', mert talán nagyobb hangsúlyt kapnak azok az apró örömök, amiket a mindennapokban magától értetődőnek veszünk. 

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.