2022. március 1., 18:05

Rendszerességet, szervezettséget és folytonosságot kéne vinni az adománygyűjtésbe - VIDEÓ

Egy emberként állt a Felvidék lakossága is az ukrajnai menekültek mellé. Rengeteg helyen indult gyűjtés. Sokan a Lélekgyógyító Alapítványhoz csatlakoztak, mások magánkezdeményezések formájában enyhítenék az emberek fájdalmát.   

A szervezők mindenkit arra kérnek, figyeljék az aktuális információkat azt illetően, mire van szükség, hiszen ez változó. Halmokban állnak a határon a feleslegesen vásárolt és odahordott termékek.

Habán Erika szerint, aki aktív résztvevője a gyűjtésnek, a legésszerűbb az lenne, ha ott kapnák meg a segélycsomagokat az emberek, ahol átmeneti szállást kapnak, mert így a határról cipelik feleslegesen vissza az ott kapott ruhákat, ételeket, tisztálkodási szereket. A határra elsősegélycsomag lenne a logikus, forró ital, frissítő, étel, amivel új erőre kapnak utuk folytatásához. 

Agócs Kőrösi Ildikó, Pered község polgármestere is fontosnak tartotta a bekapcsolódást a gyűjtésbe. Hangsúlyozta ő is a szervezettség és rendszeresség fontosságát. Éppen ezért azt mondta: 


Az összegyűjtött adományok oda kerülnek majd, ahol éppen szükség van rájuk. Ha a szomszéd faluban, akkor oda, ha a határra, akkor oda szállíttatjuk majd. 
Fontos hozzátenni még, hogy bár ebben a helyzetben mindennek örülnek az ukrajnai menekültek, mégse használjuk lomtalanításra az adománygyűjtést. Újszerű, jó állapotú, mosott ruhákat és bontatlan, szavatossági időn belüli ételeket vigyünk a gyűjtőpontokra. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.