Műanyagmentes július - VIDEÓVAL

2021. június 28., 20:12
Tóth Tünde ma7

,,MINDENKI, aki itt és most a Földön él, azért van itt, hogy eldöntse az emberiség sorsát. Vagy azt gondoltátok, hogy ezekre a vészterhes, nehéz időkre a Teremtő haszontalan embereket teremtett?! Tudd, hogy te magad is leírhatatlanul fontos része vagy a világnak!''

A fenti idézet ismeretlen szerzőtől való, bár az utolsó betűig igaz lehet. Minden egyes ember cselekedete, tette és életvitele hatással van a közvetlen környezetére, ezáltal az egész bolygóra. 

Érzékelhető a klímaváltozás, éppen ezért születhetnek olyan kihívások, mint a műanyagmentes július, amely az egész bolygót behálózó adott hónapra szóló kihívás, mely több millió ember számára segít az egyszer használatos műanyagtermékek mellőzésében, alternatíváinak ajánlásával. Mindemellett a kihívásban résztvevők hozzájárulnak a műanyag-hulladéktermelés csökkentéséhez és az azok által okozott hulladékszennyezések megelőzéséhez. 

A figyelemfelkeltő megmozdulás évről évre több millió embert ösztönöz, közösségeket hoz létre, formál és motivál.

A ma7 médiacsalád stábja ennek apropóján heti egyszer kínál alternatív megoldásokat a már említett műanyag mellőzése, vagy csökkentése érdekében, továbbá tippeket ad a tudatos felhasználói társadalom népszerűsítésének céljából is. 

Kövesse facebook oldalunkat is!

SzóBeszéd