2023. március 27., 18:01

Meddig bírják a felvidéki vállalkozók? Felmérés készült - VIDEÓ

A háború és a szankciók következményei több mint egy éve sújtják a szlovákiai, felvidéki  vállalkozásokat is. Legtöbbjük jövője bizonytalan és kiszámíthatatlan, költségeik megduplázódtak, esetenként megháromszorozódtak, forgalmuk pedig jelentősen redukálódott az utóbbi időszakban.

Videó:  ma7

A Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége és a Baross Alapítvány a kialakult helyzet vállalkozókra gyakorolt súlyos negatív hatása, valamint a szlovák kormány nem megfelelő gazdasági intézkedései miatt megalapozottnak tartotta a jelen helyzet feltérképezését a vállalkozói szférában. A stúdióban Iván Tamást, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnökét kérdeztük.

A felmérés elsődleges célja, hogy átfogó képként visszacsatolást adjon a szlovákiai kis- és középvállalkozók helyzetéről, valamint hogy vállalkozói típus, regionalitás és szegmens alapú bontásban ábrázolja és megkülönböztesse a háború és a szankciók vállalkozásokra gyakorolt hatásait.

A felmérésben fontos megállapítások, javaslatok és meglátások is helyet kapnak, illetve megdöbbentő tények is, az egyik, hogy a megkérdezett vállalkozások 56%-a tartja elképzelhetőnek, hogy ebben az évben megszünteti a vállalkozását, ha nem történik változás. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.