2022. július 1., 18:00

Ettől majd mindenki megszereti az e-államigazgatást! - VIDEÓ

Ezt az adást még azelőtt vettük fel, hogy az informatizációért felelős miniszter kitette volna az Instagramra a jelszavát. 

Ha a történtek után ülünk be a stúdióba, lehet, hogy a beszélgetés is más irányt vett volna...

De ez a minisztérium ad kellő muníciót enélkül a baki nélkül is.  A Szlovákia mobilban app mindössze annyit tud, hogy a slovensko.sk közigazgatási portálra generál egy belépési kódot, így nem kell elővenni a kártyaolvasónkat és a csipes személyi igazolványunkat, ha ügyes-bajos dolgainkat az állammal elektronikusan szeretnénk elintézni. Ne legyünk igazságtalanok, van még benne néhány dátum, állami ünnepek, befizetési határidők. De több tényleg nincs. Ígérik, hogy nyártól már elérhető lesz a Szociális Biztosítóval szembeni adósságunk vizualizálása, valamint majd valamikor egyszerűen intézhetünk általa útiokmány-újrakiadást, ha az eredetit ellopták vagy elveszett.

Hogy ezt fel lehet-e mutatni két év munkájaként, erről beszélgettünk Szóbeszéd című műsorunkban két informatikai szakemberrel, Asztalos Zoltánnal, az EGM Kft. ügyvezetőjével, és Marcinkó Adriánnal, a WADO Digital ügyvezetőjével.

A témával foglalkoztunk hetilapunk, a MAGYAR7 e héten standokra került, 26. számában, illetve az alábbi két cikkünkben is:

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.