2022. március 21., 18:01

Egyre drágább az építkezés - VIDEÓ

A 2008-as gazdasági válság óta nem látott áremelkedéseknek vagyunk tanúi az építőiparban. Az alapanyagárak erőteljes ingadozása komoly kihívást jelent nemcsak az építőipar, hanem az építőanyag-kereskedők és az építkezők számára is. Utánajártunk, átlagosan hány százalékos áremelkedésről beszélhetünk az építőanyagok tekintetében, és vajon megtörte-e az építőipar lendületét ez az áremelkedés?

Vadkerti Dávid, építési projektvezető stábunknak elmondta, a statisztikai adatok szerint 2020 októberétől napjainkig az építőanyagok ára átlagosan 24 százalékkal növekedett. Noha egyre több embert érintenek kellemetlenül a növekvő árak, egyelőre nem látja azt, hogy a kereslet csökkent volna, mivel tapasztalatai szerint azok, akik építkezésbe kezdenek, többnyire nagyon elszántak.

Motivált az ember, ha elkezd építkezni. Az utóbbi másfél évben nem tapasztaltuk, hogy valaki az áremelkedések miatt leállította volna az építkezést - mondta.
Szerinte az építőanyagok árai, ha nem is ekkora mértékben, de mindenképpen emelkedtek volna, mivel nagyon sok gyár átállt az ökologikus termelésre, amely értelemszerűen költségesebb.
Meglátásom szerint az árak a korábbi szintre már biztosan nem fognak visszatérni, így kénytelenek leszünk elfogadni, hogy drágább lett az építkezés.

- hangsúlyozta.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.