2021. február 9., 18:00

Az iskolanyitás nagy fejtörést okozott az igazgatóknak és az önkormányzatoknak - VIDEÓ

A kormány úgy döntött, hogy az oktatási intézmények egy részét újranyitja. Ezzel a közegészségügyi hivatal és a járási válságstábok nem feltétlenül értettek egyet. Ellátogattunk ház olyan intézményekbe, amelyek hétfőtől kinyitják kapuikat, illetve olyan igazgatókat is kérdeztünk, akik még halasztottak a nyitáson.   

Megoszlik a vélemény a kérdéssel kapcsolatban, hiszen a tanárok és az intézményvezetők is hangsúlyozták, hogy annak a hívei, hogy mihamarabb visszaülhessenek a diákok az iskolapadba és a megszokott módon tanulhassanak, de sokakban kérdések merülnek fel az epidemiológiai helyzet miatt. 


Oláh Hajnalka, a Galántai Kodály Zoltán Alapiskola igazgatónője Galánta önkormányzatával karöltve a halasztás mellett döntöttek, tekintve, hogy a városban magas a fertőzöttség. 
Horváth Anita, a Tallósi Alapiskola és Óvoda vezetője kinyitott a diákok számára, a felsőtagozat a hét első két napján várja a diákokat, míg az alsó teljes gőzzel működik. 


Narancsík Szilvia, a Nagymácsédi Mészáros Dávid Alapiskola igazgatónője vasárnap délután tudta meg, hogy az iskola fenntartója zöld utat ad a nyitásnak, hiszen a tesztelés eredményétől tették függővé a kérdést. 
Nagy Árpád a Szabó Gyula Alapiskola igazgatója is egyetért a dunaszerdahelyi önkormányzat döntésével, miszerint még várnak a nyitással, megfigyelése szerint a szülők is félnek még közösségbe engedni a gyerekeiket.
Hodos polgármestere, Balódi László szerint


Az iskola a gyerekeknek van, nem az üres padoknak.

Így a legszigorúbb intézkedések mellett nyitották meg az iskolát. 
 

Megosztás
Címkék