2022. február 21., 18:50

Anyanyelven nem csak tanulni, de gyógyulni is rendkívül fontos - VIDEÓ

Az anyanyelv nemzetközi világnapján rendkívül fontos témát feszegetünk, méghozzá azt, hogy mennyire fontos az anyanyelven történő gyógyítás és gyógyulás. 

Vendégeink a témában Ágh Dávid klinikai szakpszichológus, valamint Červenka Valéria logopédus, akik a két szakterület szoros együttműködését is hangsúlyozták. 

Kiemelték, hogy nem anyanyelvi közegben történő diagnosztizálás során előfordulhat, hogy a beteget esetleg férediagnosztizálják, így nem megfelelő kezelést kap. 

Talán a laikusok nem is gondolnak bele, mennyi frusztrációt, gondot okoz egy afáziás (beszédvesztés) betegnek, akinek a beszédértéssel is problémái vannak, ha nem az anyanyelvén szólnak hozzá, vagy éppen egy mentális problémákkal küzdő egyén sem tudja annyira árnyaltan kifejezni érzéseit, gondolatait, így nem, vagy csak később juthat megoldáshoz. 

Ezt a problémát hivatott orvosolni a hetekben Légen, a rehabilitációs központ parkjában megnyíló Aranykert Munka pszichoterápiás központ, amely hiánypótló intézmény lesz a Felvidéken. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.