2021. április 26., 19:00

A vállalkozók a maguk urai (?) - VIDEÓ

A vállalkozók a maguk urai sokak szerint. Kivéve, ha jön egy megkoronázott év, mikor felsőbb utasításra kispadon kell várniuk hosszú hónapokig, mikor is fordíthatják el újra a nyitva táblát.  

Három-négy hónapnyi bevételkiesést jelent ez azoknak, akik egyáltalán nem üzemelhettek ez alatt az idő alatt, ám azokra sem érdemes irigykedni, akik korlátozott módon ugyan, de működhettek. Hiszen minden mindennel összefügg, az emberek egyre fogyó türelme, pénze is befolyásolja a gazdaságot.

Erre lehet példa a galántai Heba egészségügyi kellékeket árusító kisbolt is, a tulajdonos, Rekeň Éva elmondta, annak ellenére, hogy nyitva lehettek, megcsappant a forgalmuk még amellett is, hogy idomultak a helyzethez, és rengeteg olyan terméket vezettek be, amik a koronavírus-elleni küzdelemben vásárlóik hasznára voltak.

Az emberek csak azt vették meg, amire valóban szükségük volt, illetve hosszú működésünk alatt először fordult elő az is, hogy nem tudtunk biztosítani terméket vásárlóinknak, ilyenek voltak a védőmaszkok. Az egyéves babák esetében megfigyelhető, hogy mennyire nincsenek a közösséghez szokva"

- ezt már Péterfi Gabriella mondja nekünk, az Itsipitsi bolt és foglalkoztató-központ tulajdonosa. Rendszeresen szervez baba-mama foglalkozásokat és fájlalja, hogy azok a gyerekek, akik már szinte otthon érezték magukat nála, most félve nyitják meg az ajtót.

Gabriella elmondta, lát megoldást a helyzetre:

Véleményem szerint ha kisközösségekben vásárolnánk, helyi termelőknél, vállalkozásoknál és szolgáltatóknál, hamarabb helyre lehetne rázódni.'' 

Az elmúlt hónapok arról szóltak hogy túléljünk"

- mondja Kiss Mikóczy Mónika, aki egy gyerekruha üzletet működtet. 

Valamennyi kisboltos bizakodva tekint a jövőbe és szívből reméli, hogy ha már ezt az embert próbáló időszakot túlélték, nem jön rosszabb. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.