2021. december 25., 09:30

A járvány miatt a körülmények változtak, de a cél nem: segítünk a rászorulókon – VIDEÓ

Az adventi időszakban még inkább előtérbe kerül a rászorulók megsegítése. Megnő az emberek adakozó kedve, tapasztalatok szerint ebben az időszakban az átlagnál többen keresik fel a segélyszervezeteket. A Dunaszerdahelyi Plébániai Katolikus Karitász idén sem tétlenkedett, nagyon sok nehéz sorsú családnak tudtak segítő kezet nyújtani, amely a pandémia időszakában még hangsúlyosabbá válik.

Videó:  ma7

Bugár György a Dunaszerdahelyi Katolikus Plébániai Karitász vezetője elmondta, hogy a járvány miatt idén nehezebb körülmények között voltak kénytelenek dolgozni, ugyanis másként kellett megszervezni a karácsonyi segélyakciókat, de adományokat sem lehetett például a hagyományos módon átadni a rászoruló családoknak.

Napi szinten kapjuk a felajánlásokat, szóval van mit osztanunk. A karácsonyi ajándékozás úgy zajlik, hogy ajánlás alapján értesítjük a rászoruló családokat, hogy az adományt itt nálunk átvehetik vagy kiszállítjuk.” – hangsúlyozta.

Stábunknak arról is beszélt, hogy a járvány miatt több karitatív program is elmaradt, mint például a karácsonyi ételosztás a hajléktalanok részére emellett sajnos a kisgyermekes családok számára tervezett teadélután is meghiúsult.

A bevásárlóközpontban szervezett tartós élelmiszergyűjtés azonban megvalósult, az előző évekhez hasonlóan idén is elhelyeztek egy gyűjtőszekrényt a dunaszerdahelyi üzletközpontok pénztárainál, amelybe kifelé menet bárki elhelyezhette az általa vásárolt tartós élelmiszert vagy drogériát.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!