2024. február 23., 18:00

A csallóközi gazdáknál is betelt a pohár - VIDEÓ

Február 22-én csütörtökön traktoros tüntetést szerveztek az elégedetlen gazdák Pozsonyban. A szlovákiai gazdák tüntetésükkel elsősorban nyugat-európai társaikhoz csatlakoztak, a tiltakozás az Európai Unió elhibázott agrártámogatási politikája miatt terjed futótűz módjára az unió egyre több országában. 

Videó:  ma7

A Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) csatlakozott a szerte Európában tüntető gazdákhoz és élelmiszeripari termelőkhöz, hogy kifejezzék elégedetlenségüket az EU agrárpolitikájával. Körülbelül 2400 traktorral és 2200 mezőgazdasági járművel vonultak ki az utakra.

 A Szlovákiai Agrárkamara is csatlakozott csütörtöki megmozduláshoz. A csallóközi gazdák több száz traktorral és buszokkal érkező tiltakozó gazdákkal közösen elindultak Pozsony irányába, hogy szintén kifejezzék elégedetlenségüket az EU agrárpolitikájával szemben.

A traktorok blokkolták a forgalmat, a tiltakozás az első-,  másod- és harmadrendű utakat érintette, ezenkívül két határátkelőt – egyet a cseh-szlovák és egyet a lengyel-szlovák határon – blokkoltak.

A Ma7 Médiacsalád stábja is csatlakozott a tüntetőkhöz, hogy megmutassuk, miért lassították a gazdák a forgalmat, és mi az elégedetlenségük valódi oka.

Ott voltunk az EU pozsonyi székházánál, valamint a parlament és a pozsonyi vár lábánál is, ahol megkérdeztünk néhány gazdálkodót, valamint Patasi Ilonát, a Szlovákiai Agrárkamara elnökét, hogy mit várnak az európai döntéshozóktól, és a szlovák kormánytól.

A demonstráció napján forgatott képek magukért beszélnek. Nézzék velünk a helyszínen forgatott pillanatokat!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.