2021. február 26., 18:02

Milyen út vezeti ki Szlovákiát a válságból? - VIDEÓ

A ma7 médiacsalád havonta jelentkező gazdasági magazinjában ezúttal kollégáink Dudás Tamással, a Páneurópai Egyetem dékánjával beszélgetnek arról, milyen út viheti előbbre a szlovák gazdaságot a koronavírus okozta járvány után.

A szlovák gazdaság már a válság előtt sem mutatott kedvező adatokat, mert a környező országokhoz képest lelassult a fejlődés üteme. Ennek köszönhetően az egykori tátrai tigris már korántsem volt olyan vonzó a nemzetközi befektetők számára, mint az ezredforduló után.

A járvány viszont új helyzetet teremtett, miközben jelentős források segítik az unió tagállamainak gazdasági beindítását.

Már csak az a kérdés, melyik ország milyen hatékonyan tudja ezt felhasználni. A zöld gazdaság vagy a kutatások területén ugyanis Szlovákia eddig sem állt jól, most viszont éppen itt kellene bizonyítani a versenyképességét.

Vajon megújulhatnak az épületeink, az egyetemeink, és új pályára állhat az autógyártásra túlzottan is fókuszáló szlovák ipar?

Tartsanak velünk, s erre is választ kapnak!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.