2020. december 28., 12:00

Kell-e félni a vakcinától, és ha nem, akkor miért igen? Oltásról, járványról és más állatságokról a Nézőpont különkiadásában

A ma7 médiacsalád évértékelő sorozatának első részében 2020 központi témáját, a koronavírus-járványt vettük górcső alá. Langschadl Mátyás műsorvezetése mellett Kolek Zsolt és Pomichal Krisztián beszélik meg a 2020-as pandémia legfontosabb tanulságait. 

Videó:  ma7

Vajon kiutat jelent a vakcina ebből a sötét, végtelennek látszó alagútból? Jogosak a félelmek, amelyek az oltóanyag megbízhatóságát vitatják? Mihez kezdhetünk ezekkel, hol van a szólásszabadság és hol a kormány felelősségének határa?

Hogyan befolyásolta 2020-at a koronavírus? Hogyan befolyásolhatja 2021-et? 

 

Néhány állítás a műsorból:
Mindent meghatározott az elmúlt egy évben a koronavírusjárvány, és azt hiszem, hogy a következő év jelentős része is erről fog szólni, a vírussal fogunk küzdeni."
Mindannyiunk érdeke, hogy a politika a szakmára és a szakértőkre bízza a vakcinázás kérdését. És az is, hogy hiteles emberek álljanak ki a nyilvánosság elé, akár a tévé képernyői előtt vállalva az oltást, hogy ezzel jó példát mutassanak. Hiszen vakcina nélkül nem jutunk ki a járvány legsötétebb időszakából."
Arányaiban jóval kisebb kockázatot vállal az, aki beoltatja magát, mint az, aki abban bízik, hogy elkerüli a vírusfertőzést."
Azt bizonyítani, hogy a kormány nem akar chipet juttatni a vénáinkba, elég nehéz. Van az összeesküvés-elméleteknek egy olyan csoportja, amely annyira elrugaszkodott, hogy nem lehet velük mit kezdeni. (...) Az a baj, hogy a közösségi oldalalakon a lájkszámok miatt sokan érzik úgy, hogy nekik el kell és szabad mondaniuk ezeket a konspirációs teóriákat. Másfelől pedig van egy csomó olyan dolog, amit a kormánynak és a sajtónak kellene jobban kommunikálnia. Innen nézve teljesen érthető, hogy az emberek bizonytalanok és kételkednek a vakcinában."
A következő napokban médiacsaládunk sorra jelentkezik majd a 2020-as évet értékelő műsorokkal. Lesz gazdasági évértékelőnk, beszélünk 2020 nemzetpolitikai vonatkozásairól, külön adást szentelünk az óév szlovákiai történéseinek, de jelentkezünk az óévet a sport és a kultúra szempontjából értékelő műsorokkal is. Tartsanak velünk 2020 utolsó napjaiban is!
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.