2024. február 8., 19:02

Forró Krisztián: Ha nem vagyunk a pályán, nem rúghatunk gólt - VIDEÓ

Forró Krisztián, a Magyar Szövetség államfőjelöltje volt a Nézőpont vendége.

Forró Krisztián korábban úgy nyilatkozott, négy százalék feletti eredménnyel elégedett lenne. Mire jogosít fel egy ilyen eredmény, mit profitálhat belőle a magyar közösség?

Éles politikai verseny látszik kibontakozni a Smer és a Hlas által támogatott Peter Pellegrini és a progresszív-liberális ellenzék által favorizált Ivan Korčok között. Ennek hatására valószínűleg magasabb részvétellel kell majd számolni március 23-án. Nem tart attól, hogy a magyar választók a szeptember 30-i parlamenti választáshoz hasonlóan ezúttal is passzívak maradnak?

Az államfőválasztás kampányát is érzékelhetően a kormánypártok és a progresszív-liberális ellenzék közötti viták határozzák meg. Az elmúlt hetekben uralta a szlovák nyilvánosságot a Btk. módosítása: a Magyar Szövetség hogyan vélekedik erről a kérdésről?

2004 óta rendre érdektelenség övezte Szlovákiában az európai parlamenti választásokat. Most mintha nagyobb figyelmet kapnának az európai ügyek: nagy figyelmet kapott a sajtóban az Ukrajna további támogatásáról döntő rendkívüli EU-csúcs, illetve a közbeszédben folyamatosan jelen vannak az Európa-szerte terjedő gazdatüntetések. Mi a tétje a június 8-i választásnak a kontinens jövője szempontjából, és miért fontos részt vennie a voksoláson a felvidéki magyaroknak?

A Ma7 közéleti magazinműsorában Forró Krisztiánt Kolek Zsolt kérdezte.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.