2022. május 29., 18:00

Új és lendületesebb korszak vette kezdetét a MAMSzE életében - VIDEÓ

A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete, amelynek a ma7 médiacsalád is állandó médiapartnere, meghatározó szerepet tölt be a felvidéki képzőművészeti életben. A szervezet tavaly novemberben új elnököt választott Kovács Csonga Anikó grafikus- és konceptuális művész személyében, vele beszélgettünk az egyesület működéséről.

 

A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete közel harminc éve rendez kiállításokat és kulturális programokat lokális és regionális szinten. A ma már közel ötven fős, folyamatosan frissülő tagságot művészek, művészettörténészek alkotják.

Kovács Csonga Anikó tavaly novemberben kisgyermekes családanyaként, saját alkotói tevékenysége mellett vette át az anyagi elismeréssel nem járó elnökséget Kopócs Tibor festőművésztől. Saját elmondása szerint nem vállalta volna ezt a posztot, ha nincsenek mellette segítő szándékú emberek.

Teljes mértékben és őszintén hiszek abban, hogy egy kis fejlesztéssel, pár éven belül egy nagyon jó dolgot ki tudunk hozni a szervezetből. – mondta.

Az egyesület újdonsült elnöke szerint Felvidék sok tehetséges képzőművésszel büszkélkedhet, akiket arra ösztönöz, hogy csatlakozzanak az egyesülethez, hiszen a szervezetnek is szüksége van a vérfrissítésre.

Bátran jöjjenek, hiszen hosszútávon lehetőségük van bemutatni a tehetségüket és az alkotásaikat, mindezek mellett egy nagyon szuper kollektívával tudnak majd együtt dolgozni. - hangsúlyozta.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.