2022. február 13., 18:01

Rendkívül színes, össznemzeti kiállítás nyílt a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban - VIDEÓ

Hosszú kényszerszünet után két egymást követő kiállításmegnyitó is várta a művészet szerelmeseit a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban. Elsőként, a negyedik alkalommal megrendezett Kapcsolatok című kiállítást tekinthette meg a műkedvelő közönség, ezt követően a Megtalálás - összetalálkozás címmel, immár másodszor nyílt fotóművészeti tárlat a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület közreműködésével.

 

Bevilagua Olga, a Csallóközi Múzeum munkatársa stábunknak elmondta, hogy immár negyedik alkalommal szerveztek kiállítást a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület tagjaival. Örömét fejezte ki, hogy ugyan korlátozások közt, de mégis élő tárlatnyitóval indulhatott a legújabb kiállítás. 

Van közös kapcsolat a kiállítások között, ugyanis a két kiállításban közreműködnek olyan képzőművészek, akik egyúttal akár a fotózásban is jelesen működnek.– hangsúlyozta.
Ruda Gábor, a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület elnöke elmondta, hogy a szervezet a megnevezésétől eltérően nemcsak a muravidéki élet bemutatásával és támogatásával foglalkozik, hanem az össznemzeti kultúra ápolásával is. A képzőművészeti kiállításon jelen voltak muravidéki, felvidéki, erdélyi és magyarországi művészek is, nem véletlenül kapta tehát a Kapcsolatok címet a kiállítás.

Dolàn György, felvidéki festőművész szerint egy igazán vegyes tárlat várja a művészet szerelmeseit, a realista festészeti formától egészen az absztraktig, a kiállításon sok minden megtalálható.

A két kiállítás megtekinthető 2022. március 5-ig a Csallóközi Múzeum kiállítótermében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.