2022. augusztus 30., 18:00

Régi korok ámulatba ejtő zenéje a Gaudium együttessel Dunaszerdahelyen - VIDEÓ

A Gaudium régizenei együttes hosszú múltra tekint vissza, először Gombaszögön hallhatta a közönség 1984-ben. Az együttes legfőbb célja a régi korok zenéjének fölelevenítése, ragaszkodva a reneszánsz, illetve a korabarokk muzsika stílushagyományaihoz, előadói gyakorlatának jellegzetes vonásaihoz. A színvonalas hangverseny Péntek Mária és Péntek István támogatásával valósulhatott meg a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban.

Németh Imre az együttes művészeti vezetője évtizedek óta töretlenül ápolja és népszerűsíti a régi korok zenéjét. Az általa alapított Gaudium együttes hazai koncerteken kívül szerepelt már Ausztriában, Magyarországon, Csehországban, sőt még Kanadában is.

Repertoárjának nagy részét a felvidéki 16-18. századi kéziratos forrásokból és népzenei gyűjtésekből (Zoboralja) meríti.

Jelenlegi fölállása: Németh Imre - az együttes művészeti vezetője, ének, blockflöték, Csető Andrea - narrátor, Méry Rebeka - ének, citera, ütőhangszerek és Homoki Zsolt - koboz, lant, gitár.

A dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban adott koncertjük nagy sikert aratott, a közönség egy közös éneklés után vastapssal jutalmazta az együttest.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.