cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. november 4., 18:00

Hogyan tovább felvidéki magyar zene? Koncertszervezőkkel beszélgettünk - VIDEÓ

Folytatjuk a megkezdett beszélgetést a felvidéki zenei élet lehetőségeiről, melynek első részében a kerekasztal beszélgetés kezdeményezője, Lakatos Róbert brácsaművész egy érdekképviseleti szervezet megalakítását jelentette be. a beszélgetés második részében a zeneipar szervezői elemezték,  milyen nehézségeket tapasztalnak és milyen megoldásokat javasolnak a felvidéki professzionális és műkedvelő előadók helyzetének a javítása érdekében.

Videó:  ma7

A beszélgetés résztvevői Lakatos Róbert brácsaművész, a komáromi Egressy Béni Művelődési Ház igazgatója, Bokor Réka énekes, rendezvényszervező, Domonkos Pál rendezvényszervező, Francisti László fesztiválszervező, civil aktivista, akikkel Csenger Ferenc beszélgetett.

A beszélgetés során azok mondják el tapasztalataikat és meglátásaikat a felvidéki zenei életről, akik a színfalak mögül látják át a részleteket, a rendezvények mögött álló professzionális műszaki és szervezői személyzet munkáját, valamint a rendezvényszervezés nehézségeit és kulisszatitkait.

Első hallásra ezek a témák az átlagember számára érdektelenek, azonban segítenek megérteni a zeneipar hátterét, valamint azt is, mitől jó vagy színvonalas egy rendezvény, és mi mindenre kell odafigyelni a szervezői és előkészítő munka során.

Természetesen arról is szó esik, vajon a közel másfél évnyi rendezvényszervezési moratórium a világjárvány idején mekkora károkat okozott az egyébként is vérszegény felvidéki zeneiparnak és vajon ebből talpra tudunk-e állni.

Aki rászánja az idejét, hogy megnézze a beszélgetést, biztosan nem bánja meg, hiszen betekintést nyer a zeneipar kulisszái mögé.

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.