2021. október 10., 18:10

Autentikus cigány népzene egyedi hangzásvilággal – VIDEÓ

Fergeteges hangulatú koncertélményben lehetett része annak, aki október elsején a dunaszerdahelyi NFG klubba látogatott, ugyanis a Romungro Gipsy Band szórakoztatta a közönséget autentikus cigány népzenével. A zenekar nagyon sok felkérésnek tesz eleget Magyarországon és a Felvidéken is egyaránt, de pályafutásuk során koncerteztek már Kínában és Kanadában is.

A Romungro Gipsy Band 2007-ben alakult Csornán. A zenekar kezdetektől autentikus lovári és beás cigány népzenét játszik, hagyományos roma hangszerekkel, mint az akusztikus gitár, kanna és a cajon dob. Az évek alatt keresték saját stílusvilágukat, melyet egy rendkívül érdekes hangszerrel, a Hammond orgonával sikerült kiegészíteni Drapán László közreműködésével.

A zenekar tagjai: Horváth Péter - kanna, szájbőgő, vokál, cajon, Suha Vilmos - gitár, ének, Drapán László klarinét, szaxofón, szintetizátor, Hammond orgona, Lakatos Ferenc - ének, szájbőgő, kanna, tánc

Horváth Péter a zenekar vezetője stábunknak elmondta, hogy a zenéjük legfőbb különlegessége abban rejlik, hogy az autentikus cigányzenét ötvözik a sajátos hangzásvilágukkal.

Nálunk nincs semmi betanulva, soha nem tudunk ugyanúgy eljátszani dalokat. Ez egy örömzene, amit mi csinálunk, csak az van, ami oda kell, amit mi megálmodtunk: sajátos hangzásvilág, sajátos stílusvilág és a kultúra – hangsúlyozta a zenekar vezetője.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!