2022. június 17., 18:00

A stukker körbejárt Dunaszerdahelyen (is) – VIDEÓ

Az április 11-én elhunyt Görgey Gábor Kossuth-díjas író, költő műfordító Komámasszony, hol a stukker? című vígjátéka Dunaszerdahelyen is osztatlan sikert aratott. Öt rendkívül tehetséges ifjú színész mutatta be, hogy mire képes az ember, ha megízleli a hatalom édes ízét.

Az előadást, amely a The Art művészeti ügynökség és a Pozsonyi Színművészeti Egyetem közös produkciója, Hargitai Iván, a budapesti József Attila Színház művészeti vezetője rendezte. A darab producere Tóth Tibor, Jászai Mari-díjas színművész stábunknak elmondta, hogy már színházigazgatói tevékenysége alatt szerette volna bemutatni ezt az előadást, de valahogy mindig kiesett a dramaturgiai tervből. A The Art művészeti ügynökség vezetőjeként azonban úgy érezte most jött el az ideje annak, hogy színpadra kerüljön ez a darab.

Most jött öt nagyon tehetséges fiatalember, akikről úgy gondoltam, hogy velük talán érdemes ezt a darabot színre vinni.

- mondta.

A darab középpontjában öt fiatal férfi áll, akik öt különböző helyről érkeztek és egymástól teljesen eltérő társadalmi réteget képviselnek. Egy szobából képtelenek kitörni, mert nem tudnak a stukker (vagyis a hatalom) kísértésének ellenállni.
Akinél a stukker, annál van a hatalom és annak kell behódolni. Mindenkinek a kezébe kerülhet a stukker, de vajon mit hoz ki az emberből a hatalom? Ez a darab fő motívuma. – hangsúlyozta Tóth Tibor, a darab producere.

Görgey Gábor tanulságokkal teli komédiájának szereplői Tóth Károly (Cuki, az alvilágból), Béhr Márton (A Méltóságos), Melecsky Kristóf (K. Müller), Béhr László István (Kiss, az intelektüel) és Szebellai Dániel (Márton, a vidéki).

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.