2022. október 4., 18:00

A Nélküled és ami mögötte van - interjú az Ismerős Arcok zenekar vezetőjével - VIDEÓ

Határozottan kijelenthetjük, hogy az Ismerős Arcok Nélküled című dala az összetartozás és a felvidéki magyarság himnusza, amelyet immár minden magyarajkú felvidéki (nemcsak a DAC meccseken) szívből, teljes átéléssel képes énekelni. A zenekar mindig nagy örömmel jön a Csallóköz szívébe koncertezni, hiszen Dunaszerdahelyre érve úgy érzik, hazajönnek.

Az Ismerős Arcok zenekar már a kezdetektől vállalta nemzeti elköteleződését, Nyerges Attila legismertebb dalát, a Nélküledet pedig az egész Kárpát-medencében himnuszként éneklik a magyarok, mint a nemzeti összetartozás dalát.

Biztosan közhelyszerű, ha azt mondom, hazajövünk Dunaszerdahelyre, de mégis így érezzük. Ez a Nélküled című dal, ugye Dunaszerdahelyen lett annyira ismert, hogy aztán az egész Kárpát-medence megismerte, úgyhogy egyrészt úgy érezzük hálával tartozunk és mindig örömmel jövünk

– mondta Galambos Nándor, a zenekar vezetője.

A zenekar a dunaszerdahelyi Csallóközi Vásárban lépett színpadra, ahol osztatlan sikert aratott. A közönség szinte őrjöngött, így bizonyára a koncert során a nemzeti összetartozás tudata, élménye és érzése sokakban megerősödött.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.