cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. december 4., 12:01

Veletek egyedül – megjelent Hodossy Gyula József Attila-díjas költő legújabb verseskötete - VIDEÓKKAL

Egy igazán rendhagyó zenés irodalmi est keretein belül mutatták be Hodossy Gyula József Attila-díjas költő Veletek egyedül című új verseskötetét november utolsó napján a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. A könyvet Petőcz András Babérkoszorú-díjas költő, író mutatta be, a könyv szerzőjével pedig Szentmártoni János József Attila-díjas költő és Kürti László Bella István-díjas költő beszélgetett.

Veletek egyedül könyvbemutató
Veletek egyedül című új verseskötet bemutatása
Fotó: Patócs Diana

Az est házigazdája Scheer Szabó Manyi volt, míg a remek hangulatról elsőrangú művészek gondoskodtak név szerint Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas színművész, Szabó Viktor, a Jókai Színház színművésze, Farkas Izsák hegedűművész, valamint Bertók Tóth Katalin énekesnő, Bertók István Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Sárközi Pál prímás.

Farkas Izsák hegedűművész játéka
Farkas Izsák hegedűművész játéka
Fotó:  Patócs Diana

Petőcz András Babérkoszorú-díjas költő a könyv bemutatásakor hangsúlyozta, e kötet kötelező olvasmány, mivel nemcsak Hodossy Gyulát ismerjük meg a kötet által, hanem mindazokat a szerzőket is, akik a költő számára fontosak. 

Hodossy Gyula azt teszi, amit a költészetben, az irodalomban az elődjei olyan gyakran megtesznek, hogy kapcsolódnak szerzőkhöz. Ő kiválasztja azokat a szerzőket, akik valamiért fontosak a számára és ezeket a szerzőket beidézi és csinál egy érdekes enciklopédiát. – mondta.

Hodossy Gyula stábunknak elmondta, hogy egész eddigi irodalmi pályafutása során fontosnak tartotta, hogy megemlékezzen műveiben azokról az írókról, költőkről, akik hatottak rá.

De annak a gondolata, hogy ezt kötetbe szerkessze és megjelentesse, csupán néhány évvel ezelőtt fogalmazódott meg benne.

Szentmártoni János szerint nagyon érdekes a kötet, hiszen egy olyan tablót nyújt elénk a világirodalomból és a magyar irodalomból is, amellyel maga a költő is kapcsolatot tart, mind a holtakkal, mind az élőkkel.

Beleírja ebbe a mátrixba, ebbe a montázsba Hodossy Gyula a saját életét is és ezáltal egy portrét kapunk róla is egyben.– mondta. 

A nagyszerű rendezvényt megkoronázta Hodossy Gyula megzenésített verse, amelyet Bertók Tóth Katalin énekesnő, Bertók István zongoraművész és Sárközi Pál prímás előadásában hallhattunk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.