2022. december 16., 18:36

Tamási Áron emléktáblát avattak Komáromban - VIDEÓKKAL

A Tamási Áron 125 Emlékév apropóján a Kárpát-medence és a diaszpóra tíz helyszínén avatnak Tamási Áron-emléktáblát: Komárom (Felvidék), Beregszász (Kárpátalja), Eszék (Horvátország), Lendva (Szlovénia), Kastl (Németország), Brisbane (Ausztrália), Johannesburg (Dél-Afrika), Buenos Aires (Argentína), Cleveland (Amerikai Egyesült Államok), Edmonton (Kanada).

A Tamási Áron emléktábla leleplezése
A Tamási Áron emléktábla leleplezése
Fotó: Tóth Tünde

A komáromi tábla ünnepélyes avatására 2022. december 16-án került sor, egyidőben a lendvai és eszéki táblák leleplezésével.

Az eseményen beszédet mondott Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, aki hangsúlyozta, hogy az emlékévek bevezetésével az összetartozás érzését kívánják még inkább elmélyíteni a nemzetben. Tamási Áron személye és munkássága pedig példaként állhat minden magyar ember előtt, hiszen a művész szavaival élve: 

Nincs módunkban kitérni a hűség elől. 
Videó:  ma7

Gál Tamás, a Komáromi Jókai Színház igazgatója elmondta, nagy megtiszteltetésnek veszi az intézmény, hogy a táblának otthon adhat.

Az igazgató elárulta, tervben volt már Tamási Áron Tündöklő Jeromos művét előadni, ezzel azonban még inkább megjött a kedvük a megvalósításhoz. 

Videó:  ma7

Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke kiemelte, milyen fontos szerepe van a színháznak, erre pedig a megye, mint a Komáromi Jókai Színház fenntartója figyel is, éppen ezért igyekeznek különös figyelmet fordítani a modernizálásra és karbantartásra is. 

Videó:  ma7
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.