2024. február 28., 20:22

Lehetőségek tárháza a XXVIII. Komáromi Pedagógiai Napokon - VIDEÓKKAL

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Komáromi Területi Választmánya a Komáromi Regionális Pedagógiai Központjával és más társszervezőkkel együtt, többek között a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és Komárom város támogatásával, február 26 - március 1-én tartja a XXVIII. Komáromi Pedagógiai Napok – KOPENA szakmai rendezvénysorozatát.

Folyik a munka az egyik workshopnak otthont adó Csallóközaranyosi Koczán Mór Alapiskolában
Galéria
+8 kép a galériában
Folyik a munka az egyik workshopnak otthont adó Csallóközaranyosi Koczán Mór Alapiskolában
Fotó: Katona Tamás

Az idei rendezvénysorozat Az Élni a lehetőségekkel!  Sokszínű pedagógia a mindennapokban elnevezést kapta, amely a készülő reform okozta kérdéskört, görcsöt is kívánja enyhíteni a pedagógusokban. 

Fekete Irén, az SZMPSZ országos elnöke stábunknak elmondta, 

A rendezvény sikerességét mutatja, hogy az öt nap alatt történő tizenkilenc képzésen, előadáson, workshopokon ezer pedagógus fordul meg. 
Hozzátette, ezzel fel van adva a lecke, hogy jövőre még jobb és színesebb eseménysorozatot hívjanak életre és örömét fejezte ki a pedagógusok által tanúsított komoly érdeklődés és szakmai beszélgetések miatt. 
Videó:  ma7

Az egyik workshop a Szabó Csilla, pedagógus, drámapedagógus által vezetett Konfliktuskezelés a drámapedagógia eszközeivel az alapiskolában elnevezésű nyitott tanóra és módszertani megbeszélés volt, amely során a tanárok olyan megoldási mintákat kaphattak a konfliktuskezelésre, amelyeket tovább adhatnak majd diákjaiknak, hiszen ahogy a szakember elmondta: 

Rengeteg a konfliktushelyzet az életünkben, amelyeket meg kell tanítanunk megoldani a gyerekekkel, ennek pedig az érzelmi intelligencia növelése az egyik alapja. 
Videó:  ma7

A délutáni órákban Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa, üzletember, befektető, televíziós személyiség tartott motivációs előadást a pedagógusoknak és az érdeklődőknek, amelyben arra ösztönözte a tanárokat, hogy minél inkább

ismerjék meg a diákjaikat, azok beállítottságát és mindenkiből önmagához képest igyekezzenek kihozni a legjobbat, hiszen filozófiája, hogy vannak menedzser és vállalkozó típusú emberek, azaz vezetők és végrehajtók, így nem mindegy, kitől mit, milyen mértékben követelünk. 
Videó:  ma7

Az előadást Lenoa kávékóstoló tette színesebbé, megalapozva ezzel a kötetlenebb hangvételt. 

szmpsz_pn_2024_02_28_00056
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.