2022. június 10., 18:02

Konferencia a nők lehetőségteremtéséről a munkaerőpiacon - VIDEÓKKAL

A héten megrendezésre került egy nemzetközi angol nyelvű konferencia Dunaszerdahelyen, mely a Lehetőségteremtés a nők számára a munkaerőpiacon inkluzív technikákkal elnevezésű erasmus projekttel foglalkozott. Szlovéniából, Csehországból és Magyarországról is érkeztek előadók. 

nők konferencia
Fotó: Tóth Tünde
Érdekes előadások a konferencia során
Fotó:  Tóth Tünde

A projekt célja, hogy a nők, és más hátrányos helyzetű etnikai csoportok számára lehetővé tegye, hogy egyenlő esélyekkel teremtsenek értéket a munkaerőpiacon. A munkakeresés világszerte sokkal keményebb feladat a nőknek, mint férfitársaik számára. Amikor sikerül elhelyezkedniük, akkor jellemzően alacsonyabb hozzáadott értékű munkát kapnak, valamint kiszolgáltatott körülmények között kénytelenek elvégezni a rájuk bízott feladatokat. A közeli jövőben ezen a téren nem sok változás várható.

Bott Domonkos Lívia, projektmenedzser összefoglalta a konferencia eszméjét és célját. 

Videó:  ma7

Mrva Marianna szociológus elmondta, a nők munkaerőpiacon való elhelyezkedéséről rengeteg az irodalom, kevesebb szó esik azonban az édesanyák munkába való visszatéréséről.

Videó:  ma7

Vancsura Kitti egy éve él Szlovákiában, Budapestről költözött ide és remek összehasonlítási alappal rendelkezik, ami a kisgyermekes ellátást illeti. 

Videó:  ma7

A WOWIT olyan inkluzív technológiákkal rendelkezik, amelyek túlmutatnak a mai gyakorlaton. Információkat gyűjt arról, hogy hogyan lehet leküzdeni az akadályokat, melyek visszatartják a nőket a képességeiknek megfelelő pozícióktól. A projekt koordinálja egy kisméretű partneri oktatói hálózat létrehozását tréningek, szemináriumok, workshopok, konferenciák, és párbeszédek megszervezésével, valamint inkluzív technikákkal. Elsősorban a nemek közötti egyenlőség tudatos biztosítását célozza a munkaerőpiacon a nők támogatásán keresztül. A projekt fontos részét képzik azok a tevékenységek, amelyek célja a nemek közötti egyenlőséget akadályozó nemi sztereotípiák felszámolása. A projekt így elősegíti, és a tudatosság többszörösen megsokszorozza a nemek közötti egyenlőség szintjét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.