2022. június 19., 09:53

Kiosztották az 57. Jókai Napok díjait - VIDEÓKKAL

A Komáromi Jókai Napok Alapítvány, Komárom Városa, és a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ idén rendezte meg az 57. Jókai Napokat, a szlovákiai magyar amatőr színjátszók, kisszínpadok és diákszínpadok országos fesztiválját. Idén, két év kihagyás után öt csoport vett részt a rendezvényen, aminek a főszervezők rendkívül örülnek és feladatuknak azt érzik, hogy újraépítsék a Jókai Napok legendáját. 

Jókai Napok
A díjat átvevő csapat az 57. Jókai Napokon
Fotó: Tóth Tünde

Az ünnepélyes díjkiosztóra, amire a ma7 médiacsalád stábja is ellátogatott, a Tiszti Pavilonban került sor. A Galkó Balázs előadó estjével összekötött díjesőn remek volt a hangulat. Érezhető volt, a csoportok közti támogatás, hogy önzetlenül örülnek egymás sikerének. Megható volt a vastaps és az elismerő bólogatások. 

Bajkai Csengel Mónika, a fesztivál főszervezője is meghatódva beszélt arról, hogy bár sok munka egy ilyen esemény megszervezése, de mindenképpen megéri a sok fáradság.

Videó:  ma7

Culka Ottó, a zsűri tagja, portálunknak elmondta, mennyire volt egyetértés az eredményt illetően. 

Videó:  ma7

A legígéretesebb tehetség díjat (Ferenczy Anna-díj) Béhr András Bertalan, a Fókusz Diákszínpad tagja kapta, akinek hatalmas öröm a kitüntetés. 

Videó:  ma7

Az 57. Jókai Napok fődíját a komáromi Marianum Egyházi Gimnázium MEG+oldható pénzzel? diáktársulata nyerte. A Rosewater-projekt című előadást Tóth Gábor rendezte. Ám a tanár mégsem a díjról beszélt portálunknak, hanem fontosnak tartotta buzdítani a többi pedagógust arra, hogy iskolán kívüli tevékenységeken is foglalkozzanak a gyerekekkel. 

Videó:  ma7

A fődíjon kívül a nívódíj is Komáromban maradt, de a többi társulat sem távozott üres kézzel.

A füleki Apropó Kisszínpad különdíjat kapott a legjobb színpadi zenéért. A legjobb női epizódalakítás díjával Rákász Fannyt, a dunaszerdahelyi Fókusz Diákszínpad tagját tüntették ki A salemi boszorkányok című darabban nyújtott alakításáért. A legjobb férfi alakítás díját A Rosewater-projekt c. előadás szereplőjének, a Marianum színjátszó csoportja tagjának, Kollár Bálintnak ítélték oda. Emlékezetes női alakítás díjával tüntették ki ugyanennek a csoportnak két tagját, Máté Zsóka Elvirát és Török Sárát. A Gergely József-díjat a GIMISz Diákszínpad tagja, Prikler Mátyás kapta az előadásban nyújtott emlékezetes alakításáért. A nivódíjat a GIMISZ Diákszínpad vitte el a Karan-Téma című produkcióért. A fődíjat pedig a Marianum csoportja nyerte A Rosewater-projekt című előadásért.

A díjkiosztó végén Komárom város polgármestere, Keszegh Béla, meghirdette az 58. Jókai Napokat, amire legalább háromszor annyi jelentkezőt várnak, mint idén. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.