2024. február 14., 14:16

Hallgatóközpontú oktatás a Selye János Egyetemen - VIDEÓKKAL

Szlovákia egyetlen teljes szervezettségű, magyar nyelven oktató felsőoktatási intézményének, a Selye János  Egyetemnek nyílt napja idén is rendkívül sok érdeklődőt vonzott. Az ünnepi, huszadik akadémiai évben is arra fókuszált az egyetem, hogy az ide látogatók minden kérdésére választ adjon. 

sje_nyn_2024_02_14_00026

A Selye János Egyetem egy olyan tanulási környezet létrehozásán munkálkodik, amely támogatja a mélyrehatoló tanulást, a valós élethelyzetekhez kapcsolódó feladatok megoldását, ezzel segítve a hallgatókat az új tudásrendszerek felhasználásában. 

Az egyetem rektora, Juhász György stábunknak elmondta, hogy

A napokban jelent meg a Szlovák Akreditációs Ügynökség döntése, miszerint az egyetem által kiépített minőségbiztosítási rendszer megfelel a szlovák akreditációs standardoknak, így elfogadták ezt a rendszert. 

Újra akreditálták a már meglévő tanulmányi programokat és további új programokkal is készül az egyetem. 

Videó:  ma7

Csiba Péter, a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Karának dékánja szerint a karon végzett hallgatók rendkívül sikeresen tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Videó:  ma7

Az informatika gyorsléptékű fejlődésével pedig igyekeznek lépést tartani, hiszen az intelligens robotikai központban erre minden lehetőség megvan. 

Somogyi Alfréd, a Selye János Egyetem Teológiai Karának dékánja megerősítette, hogy ugyan az egyetem legkisebb karáról van szó, a hallgatók szerint ez egy jó hely, egy családias kis zug, ezért arra biztat mindenkit, ha elhívást érez a lelkész, diakónus, vagy segítő tevékenység iránt, az jelentkezzen. 

Videó:  ma7

Puskás Andrea, a Selye János Egyetem Angol Nyelv és Irodalom tanszékének tanszékvezetője kiemelte,

ha valaki gyengébb nyelvtudással érkezik is az egyetemre, lehetősége van különböző kurzusok keretén belül felzárkózni és igazán jó pedagógussá válni, ehhez azonban akarat, szorgalom és elhivatottság is szükséges. 
Videó:  ma7

Bánczi Rita és Csémi Vivien az egyetem szlovák-angol szakos hallgatói, akik az emberséges hozzáállást, a diákközpontú programokat emelték ki. 

Videó:  ma7

Balázs Pál, a Selye János Egyetem Tanárképző Kar Biológia Tanszékének vezetője szerint az állat- és növényvilág, valamint az emberi test működése mindenkit érdekel, ugyanúgy a napjainkban igencsak porondon lévő környezetvédelem is, ezért aki úgy érzi, hogy ezekben a témákban otthon érrezné magát, bátran jelentkezzen. 

Videó:  ma7

A nyílt napon érezhető volt, hogy a hallgatókat megfogta a lehetőségek sokszínűsége, amelyeket az egyetem kínál.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.