2022. június 2., 17:33

Duna Menti Tavasz: a jövő színészei vették ma birtokukba a színpadot - VIDEÓKKAL

Színvonalas produkciókkal folytatódott az idei Duna Menti Tavasz seregszemléje, ma a színjátszó és szerkesztett játék kategóriában versenyeztek az ifjú színészpalánták.

Kelemenke ködmönkéje (mese)
Kelemenke ködmönkéje (mese)
Fotó: Léces Zoltán

A seregszemle harmadik versenynapján tíz színjátszó csoport lépett a pódiumra:

  • a Csemadok Füleki Alapszervezete és a Füleki Gimnázium Zsibongó Kisszínpada az Itthon vagyunk című szerkesztett dramatizált játékot adta elő, rendezte Szvorák Zsuzsa.
  • a királyhelmeci Helmeczy Mihály Alapiskola Aranykapu Színjátszó Csoportja a Lucázás című szerkesztett népi játékot mutatta be, rendezte Gáspár Kornélia és Rigó Katalin.
  • az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola Búzácska Gyermekcsoportja A csillagszemű juhász című magyar népmesét adta elő Jusztin Czaudt Éva rendezésében.
  • Hogyan születtek a csillagok? című mesét a Perbetei Alapiskola Tündérvirágok Színjátszó Csoportja adta elő, rendezte Török Sarolta.
  • a dunaszerdahelyi Csemadok Vámbéry Ármin Alapszervezete és a Csaplár Benedek Művelődési Központ Fókusz Gyermekszínpada a Gaudeamus igitur című szerkesztett színpadi játékot adta elő, rendezte Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin.
  • a bátkai Heuréka Magán Alapfokú Művészeti Iskola és a Bátkai Alapiskola és Óvoda Huncutkák Színjátszó Csoportja a Kelemenke ködmönkéje című mesét adta elő, rendezte Hencz Annamária.
  • a királyhelmeci Egyesített Iskola Varázskerék Színjátszó Csoportja a Káló a cigánylegény című mesefeldolgozást mutatta be, rendezte Pirigyi Mária és Szabó Alica.
  • az alistáli Művészeti Alapiskola Csip-csirip Színjátszó Csoportja a Mi a manó? című népmesét adta elő, rendezte Pataky Ádám.
  • Mátyás király meg a zompodi kocsmáros című népmondát a bodrogszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Teknőcök Színjátszó Csoportja adta elő, rendezte Furik Krisztina.
  • az alistáli Művészeti Alapiskola Színjátszó Csoportja a Gondold újra című tanmesét mutatta be, rendezte Pataky Ádám.

Szvorák Zsuzsa és csapata, a Csemadok Füleki Alapszervezete és a Füleki Gimnázium Zsibongó Kisszínpada az Itthon vagyunk című szerkesztett dramatizált játékot vitte színpadra, amely Fülek városának történetét mutatta be egészen a középkortól.

Oravecz István Zoltán, a Zsibongó Kisszínpad csapatát erősíti. Nagy örömmel töltötte el, hogy a darab által sok érdekes és fontos dolgot tudhatott meg szülővárosáról.

Jarábik Gabriella és csapata, a dunaszerdahelyi Csemadok Vámbéry Ármin Alapszervezete és a Csaplár Benedek Művelődési Központ Fókusz Gyermekszínpada idén is nehéz fába vágta a fejszéjét.  A nagy múltú csoport a Gaudeamus igitur című szerkesztett színpadi játékot adta elő, amely nagy sikert aratott a közönség körében.

 

Ziadek Tamás már hat éve oszlopos tagja a Fókusz Gyermekszínpadnak, elmondása szerint a járvány megnehezítette számukra a felkészülést, ennek ellenére nagyon elégedett a végeredménnyel és remekül érezte magát a színpadon.

Regős János, az értékelő zsűri elnöke szerint rendkívül fontos, hogy a gyermek felszabadultan, a lelkét megmutatva tudja átadni magát a színészi játék örömének.

Tekintsük meg, milyen hangulat uralkodott ma a színpadon:

 

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.