magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2024. január 19., 18:00

Tehetetlenség és mindenhatóság, a szenvedélybetegek két véglete - VIDEÓ

1995-től működik a Reménység reszocializációs otthon, amely szenvedélybeteg embereket igyekszik visszahelyezni a társadalomba. 

Szőcs Kálmánban és nejében, akik református lelkész házaspár, a családlátogatások alkalmával tudatosult, hogy sok esetben nem elegendő a beszélgetés, a szenvedélybeteg embereket ki kell emelni a megszokott közegből, hogy hatékonyabb legyen a függőség ellen vívott harc. 

Nagyot álmodtak, mikor a '90-es évek közepén megnyitották az otthont, ám az idő őket igazolta. Az azóta eltelt 29 évben számtalan ember hitét adták vissza. Kicsiben kezdték, fokozatosan építették ki azt a nagyrészt önfenntartó környezetet, amelyben ma az itt elvonón lévő emberek otthon érezhetik magukat. 

Az élet minden területéről megkapják a támogatást, pszichológus, pszichiáter, gyógypedagógus, életvezetési tanácsadó, lelki gyakorlat és munkaterápia segíti őket abban, hogy minél közelebb kerüljenek Istenhez, ezáltal pedig önmagukhoz. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.