magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. február 20., 18:00

Ölelj át! Ennyi lenne a jó házasság titka? - VIDEÓ

A szeretetteljes párkapcsolat a biztonságos családi háttér, az egészségesebb társadalom, és a mindenki számára elérhető, valóban emberséges jövő záloga. 

Az Érzelmekre Fókuszáló Párterápia (ÉFT) módszerén alapuló „Ölelj át” (Hold Me Tight) program abban segít, hogy mi mit tehetünk azért, hogy a párkapcsolat erősödjön, és visszataláljunk a szeretetteljes párkapcsolathoz.

Susan Johnson az ÉFT, és az „Ölelj át” megalkotója így ír a programról:

„A program azon az elképzelésen alapul, hogy az elkötelezett párkapcsolatban élő párok közti hosszú távú szerelem nem csupán lehetséges, hanem születésünknél fogva mindannyiunkat megillető jog, és hogy jobb és erősebb emberekké válunk, ha biztos menedéket és támaszt találunk a szerelmünk karjaiban.

Többé nem kell elfogadnunk azt a tételt, hogy a romantikus szerelem valamiféle misztérium vagy elérhetetlen ideál. A társadalomtudomány végre képessé vált megragadni azokat a pillanatokat, amelyek felelősek a mindennapos örömökért vagy fájdalmakért, és amelyek összessége képezi a legfontosabb személyes kapcsolatainkat.

A program célja, hogy segítséget nyújtson a pároknak a párkapcsolatuk megjavításában, erősítésében és folyamatos továbbfejlesztésében.” 

A beszélgetésben Süll Tamás felvidéki református lelkész és párterapeuta mondja el tapasztalatait, meglátásait a programmal kapcsolatban.

Mindannyian boldog párkapcsolatban szeretnénk élni, vannak, akiknek ez kívülről nézve valóban sikerül is, mint a beszélgetés bejátszójaként szolgáló beszélgetés Dobsa Fodor Mónikával és férjével, Dobsa Tamással, akik 25 éve fogják egymás kezét. 

Azt ők is kiemelték és egyetértenek abban, hogy a jó és tartós kapcsolatért dolgozni, tenni kell. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.