2021. szeptember 3., 18:00

Kiskutya fillérekért – vajon tényleg megéri? – VIDEÓ

Az állatvédelem rendkívül felkapott témaköre a szaporítók tevékenysége. Ennek az egyik oka az, hogy a vásárolt kutyák nagyon gyakran a menhelyeken kötnek ki, hiszen ezek az emberek nem fordítanak hangsúlyt arra, hogy a genetikai betegségeket kiszűrjék.  A Kávézó vendége ezúttal Juríčková Marcela volt, akivel arról beszélgettünk, hogy miben különbözik egy lelkiismeretes állattenyésztő a szaporítótól. Mindkét félről volt mit mesélnie, ugyanis a múltban ő is foglalkozott kutyatenyésztéssel, valamint nem egy halálra ítélt kutyát sikerült már kimentenie a szaporítók karmai közül.

Vajon milyen eséllyel indul neki az életnek egy olyan kutya, aki sosem kapott minőségi táplálékot, megfelelő állatorvosi ellátást, szeretetet és még futkározni sem volt lehetősége a szabad ég alatt mert egy életen át egy szűk ketrecben tartották? Erre a kérdésre talán a szaporítók tudnának megfelelő választ adni, hiszen ők azok, akik ilyen mostoha körülmények között tartják a szaporításra szánt kutyákat. Ha pedig már nem származik jövedelmük az ebekből, leggyakoribb esetben kidobják őket az utcára vagy kioltják az életüket.

Stúdióvendégünk elmondása szerint mindezekkel ellentétben a tenyésztő a legmegfelelőbb körülményeket biztosítja a kutyák számára és a munkájával őrzi a fajta lényegét.
Egy jó tenyésztő tisztában van az általa ápolt fajta tulajdonságaival, a fajta igényeivel és hátterével. Nemcsak egy kutyát veszünk tőle, hanem azzal a kutyával megkapjuk az addigi gondoskodást és munkát is. Értelemszerűen ez több pénzbe kerül. – hangsúlyozta.

A beszélgetés során több szívbemarkoló történetet is megosztott velünk és nem győzte hangsúlyozni az ivartalanítás fontosságát sem.

Van elég kutya a Földön, miért kell újabbakat a világra hozni? Mindegyikük csodálatos, hiszen semmi másra nem vágynak, csakhogy szeretve legyenek és szerethessenek.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.