magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. március 13., 18:00

Hetven éve mondták ki egymásnak, hogy egy életen át - VIDEÓ

Alig akartam hinni a fülemnek, mikor meghallottam, hogy nem messze tőlem, a Mátyusföldön él egy házaspár, akik hetven évvel ezelőtt mondták ki egymásnak, hogy örökkön örökké. Ők ezt komolyan gondolták, azóta is egymás kezét fogva élik mindennapjaikat. 

Egy 70 éve együtt lévő házaspár története méltó arra, hogy megörökítsük és levonjuk a nekünk szóló tanulságokat a mondanivalóból. 

A Kovács házaspár különösen nehéz időkben kötötte össze az életét. A pénz legtöbbször hiányzott, azonban mégis mindig megtalálták a módját, hogy elboldoguljanak. Ez az őszinte szeretetnek és kölcsönös tiszteletnek volt köszönhető, amely mindvégig megmaradt közöttük. Az egyetértés, amelyet megmutattak egymás iránt, biztonságérzetet adott számukra. Az idő vasfoga sem tudta eltörölni ezt a köteléket, amelyet az évek során szőttek.

Mindig arra törekedtek, hogy gyermekeiket tisztességben és szeretetben neveljék. Gyermekeik, unokáik és dédunokáik a bizonyíték, hogy a kilencven év körül járó házaspár élete bőséges volt mindenféle kincsben és áldásban, még ha anyagilag nem is voltak gazdagok, de megadatott nekik az igazi kincs: az őszinte, szívből jövő szeretet.

Hogy ebben a szeretetben és összetartásban minél tovább éljenek együtt, Józsa Attila kanonok, aki maga is példaértékűnek tartja szövetségüket, megáldotta őket az évfordulójuk alkalmából. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.