2021. július 28., 18:00

Békében vannak önmagukkal - VIDEÓ

Tizenkettedszer került sor a Carissimi Nonprofit Alapítvány és a Mentálisan Sérülteket Segítők Társasága galántai szervezetének rendezésében a fogyatékossággal élő fiatalok versmondó fesztiváljára. Az eseménynek a felújított taksonyi művelődési központ adott otthont.

Videó:  ma7

A hagyományosan magyar költészet napjára rendezett fesztivál tavaly és idén a járványhelyzet miatt elmaradt, de a rendezvény egyik szervezője és ötletgazdája, Pék Anna elmondta

Nagyon várták a fiatalok, hogy ismét találkozhassanak, hiszen a közösségi élményekre nekik is nagy szükségük van, ezért nem volt kérdés, hogy amint lehet, pótoljuk az elmaradottakat.

Minden résztvevő legjobb tudása szerint adta elő az általa választott művet, valamennyien izgultak, de nagyon várták, hogy büszkén csillogtathassák meg, mire is képesek. Elgondolkodtató, szívhez szóló produkciókat hallhattak a jelenlévők, amit a zsűri is hangsúlyozott, az ítészek  Bauer Edit, Bárdos Ágnes és Zupko Mária voltak.

A szünetekben a Galántai Kodály Zoltán gimnázium tanulóinak színvonalas produkcióit élvezhették a megjelentek. Szőcs Emese énekkel buzdította a résztvevőket, míg Szőcs Enikő és Tóth Dániel néptáncbemutatója is kellőképpen hozzájárult a hangulathoz.

A nap fénypontja Korpás Éva koncertje volt a délutáni órákban.

A légkör leírhatatlan volt, a szeretet, ami ezeket az embereket összekapcsolja és felragyogtatja, elkápráztató, sokaknak lehetne példaértékű. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.