lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. november 20., 18:00

A vitorlázás kortalan földi helytartója, Fa Nándor - VIDEÓ

Igazi élő legenda, a magyar vitorlázás legsikeresebb képviselője, aki ötször hajózta körül a Földet, ebből háromszor szóló földkerülő versenyen, Fa Nándor tett látogatást a Mathias Corvinus Collegium dunaszerdahelyi központjában, majd a következő héten saját műhelyében látta vendégül a Ma7 médiacsalád stábját. 

A világ egyik legismertebb magyarja tízszer szelte át az egyenlítőt, és hétszer kelt át az Atlanti-óceánon, megjárta a szeszélyes időjárása miatt rettegett Horn-fokot is.

Több bajtársát veszítette el útjai során, volt, hogy az ő élete is hajszálon függött. Hogy miként alakíthatja a vízen töltött idő és az egyedüllét az ember lelkét, mennyire fontos a hit vagy épp a szerencse mindehhez, arról kérdeztük őt.

A hetvenedik életévén is túllépő Fa Nándor éppen most is egy korát meghaladó vitorláson dolgozik, amivel majd jövő tavasszal száll versenybe.

Számára a vitorlázás azt jelenti, maga teremti meg a járművet, és tanulja annak minden rezzenését sok-sok próbaúton. Ez a kihívás, ez az adrenalin, ami élteti őt. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.