2023. július 7., 18:00

A mesemondás ifjú tehetsége: Farkas Bianka - VIDEÓ

Az idei Ipolyi Arnold Népmesemondó Versenyen a losonci Farkas Bianka az első kategóriában kiemelt aranysávos minősítésben részesült. Ebben a kisfilmben őt szeretnénk kicsit bemutatni, honnan kapta a mesemondás szeretetét és milyen tervei vannak a mesemondással. 

Videó:  ma7

A losonci Kármán József Alapiskolában Ivanics Katalin felkészítő tanár figyelt fel Bianka rendkívüli tehetségére a mesemondás területén. A diáklány ízes tájszólása és szuggesszív előadásmódja arra sarkallta az osztályfőnököt, hogy az iskola története során benevezze az Ipolyi Arnold Népmesemondó Versenyre.

Bianka tehetségét a történetek mesélése közben fedezte fel, amikor látta, mekkora beleéléssel meséli a vele történt eseményeket.

Elmondása szerint a többi diák is felbuzdult Bianka sikerén, és

más diákok is szeretnének jövőre is megpróbálkozni. Nem biztos, hogy mindenki ennyire sikeres lesz, mint Bianka, de ennek örömére több gyerek is szeretne részt venni jövőre a versenyen, úgyhogy nagy örömmel várjuk a következő fordulókat.

Biankával valójában a nagyapja kedveltette meg a mesemondást, elmondása szerint

délután úgy lementünk feküdni, és ugye nem tudtam elaludni, és akkor mindig meséltünk egymásnak mesét, addig még el nem alszunk

Aki megnézi a Biankáról készült kisfilmet, biztosan kedvez kap hozzá, hogy gyermekét, unokáját belevonja közös mesélésekbe. Nézze velünk!

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.