2024. március 4., 18:01

A kritikus gondolkodás az oktatási reform középpontjában - VIDEÓ

A Csallóközaranyosi Kóczán Mór Alapiskola és Óvoda első osztályában szeptembertől folyik az oktatási reform tesztelése, ugyanis az intézmény bekapcsolódott a programba, ahol a gyerekek személyére szabott inkluzív oktatási módszerekkel, személyre szabott oktatási programmal igyekeznek kényelmessé és élvezetessé tenni az írás, olvasás, számolás elsajátítását. 

"A reformnak az egyik fő eleme és a lényege, hogy ne szabályokra tanítsuk meg a gyerekeket, hanem használható tudást adjunk nekik.'' Így foglalta össze az iskola igazgatója, Várady Kornélia a reform egyik alappillérét, majd hozzátette, a szövegen keresztül a gyerekek fejébe szivárgó kritikus gondolkodás elsajátítása az, amire igazán szükségük lesz az életben. 

Az osztályteremben valóban csend, egyetértés és közös, építő jellegű munka folyt, olyan, amilyet még középiskolákban is ritkán látni. Az iskolában tanító pedagógusok nagy reményeket fűznek a módszerhez. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.