2022. január 18., 18:00

Szláv testvériség vagy nyugati barátság? Merrefelé hajlik a szlovák politika? - VIDEÓ

A 2022-es év első Címlapsztorijában szó esik majd a szlovák kormány újabb belső gondjai mellett a DCA megállapodásról és arról is, milyen hatása lehet Novak Djokovic mérkőzés nélküli búcsújának Ausztráliától a sportéletre.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén sem ússzuk meg a sokadik kormányválságot, de most nem Sulík vagy a már alig létező Za ľudí politikája generálja a feszültséget, hanem Boris Kollár és párttársai. A Sme rodina ugyanis nem ért egyet több reformmal, sőt, az ellenzékkel is szavaz. És egyedüliként a kormánypártok közül még az előrehozott választásokat is el tudja képzelni!

A másik jelentős téma a szlovák belpolitikában az Egyesült Államokkal kötendő védelmi megállapodás, amely ellen olyan hangosan szólalt fel Robert Fico, aki kormányfőként még hasonló szerződést szeretett volna aláírni. Akkor Dankoék közbeszóltak, most pedig ellenzékből minden lehetőséget kihasználva ellenkezik, bár tegyük hozzá, egy amerikai kapcsolat nem feltétlen csak előnyökkel jár, ha néhány száz kilométerre már a feszültségekkel teli Ukrajnát találjuk.

Szó esik még Novak Djokovic kitiltásának ügyéről is, amely nem csupán a koronavírus miatt érdekes, hanem azért is, mert a két hét múlva kezdődő olimpián is csak oltott sportolók versenyezhetnek.

Erről és sok minden másról is beszélgetnek a ma7 stúdiójában munkatársaink, Somogyi Szilárd, Pomichal Krisztián, Kolek Zsolt és a műsorvezető, Rajkovics Péter.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!