2022. március 14., 18:00

Milyen híreknek hihetünk a háborúban? - VIDEÓ

Hírek és álhírek sokasága övezi a napjainkat a koronavírus után az orosz-ukrán háborúban is. Mégis, hogyan tudunk majd ezekből valós képet alkotni? Erről is beszélgetünk a márciusi Címlapsztoriban.

Már harmadik hete zajlik az orosz-ukrán háború, de a küzdelmek kezdete óta láthatjuk, a magyar és a szlovák fél eltérően próbálja kezelni azt, miközben mindkét oldalon a szolidaritás jellemzi a lakosságot. Vajon milyen jövője lehet a kárpátaljai magyarságnak az új Ukrajnában és sejtjük egyáltalán, hogy merre halad a konfliktus?

Zuzana Čaputová ugyan nagyon élénken foglalkozik az ukrajnai menekültek kérdésével, de eközben a belpolitikai eseményeket mintha nem kezelné megfelelő súllyal, legalábbis azokat, amelyek a szlovákiai magyar közösséget érintik. Mégis mivel magyarázhatjuk, hogy korábbi hangzatos ígéretei ellenére még az alkotmánybíróság véleményére sem volt kíváncsi a kettős állampolgársági törvény módosítása kapcsán?

Van még hír, amelyet elhiszünk? Csak véletlen vagy tudatos "munka" eredménye, hogy a hírek tengerében a valós információ már nem tűnik ki, hanem ugyanúgy elveszik, mint az álhírek sokasága? Tartalomszolgáltató lett minden felhasználó, de tudatában vagyunk ennek felelősségével?

Erről és sok minden másról beszélget a Címlapsztori stúdiójában Kocur László, Hajtman Gábor, Somogyi Szilárd és a műsorvezető, Rajkovics Péter.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.