magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. október 18., 18:00

Melyik kormány dobja be előbb a törölközőt az energiaválság miatt? - VIDEÓ

Az országot két tragédia is megrázta az elmúlt hetekben, de a politika a mindennapokban is számos feszültséget gerjeszt. Van összefüggés a kettő között vagy mi segíthet abban, hogy a jövőben hasonló ne fordulhasson elő? A Címlapsztori októberi adásában erről is beszélgetünk.

Pozsonyi gyorshajtó és áldozatai, valamint az immáron terrorcselekményként kezelt múlt heti kettős gyilkosság a fővárosban. Súlyos tragédiák, amelyek megrázták a társadalmat, de vajon mennyire tud segíteni a hasonló esetek elkerülésében a politika  vagy éppen mennyire járul hozzá az indulatok felkorbácsolásához?

A szlovákiai politikai mindennapok ugyan változatosak, de egyre kevesebb bizalmat keltenek a választópolgárokban. Vajon ez is befolyásolhatja a szavazási kedvet október 29-én?

A belpolitikai helyzet mellett egész Európa fontos kérdések megválaszolása előtt áll, hiszen az orosz-ukrán háború után az energiaárak korábban nem látott magasságokba szöktek. Hogyan tud kilábalni az adott helyzetből az EU és vajon melyik nyugati kormánynak kell bedobnia a törölközőt, hogy megváltozzon a megoldás keresése?

Erről és sok másról is beszélget a Címlapsztori stúdiójában Pomichal Krisztián, Hajtman Gábor és Somogyi Szilárd. A műsorvezető Rajkovics Péter.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.